cover Joris Hellevoort

In dit boek neemt boswachter Joris Hellevoort je mee op dagtrips en reizen naar bomen met een verhaal. In eigen land, maar ook op reis naar andere tijden. Een beetje boom is natuurlijk wel een paar eeuwen oud. Ook illustere gewezen bomen krijgen een plaats opdat we ze niet vergeten. Met een praatje en een plaatje, een weetje en een ideetje is dit boek de ideale reisgids. Alle bomen zijn gemakkelijk te bezoeken. Voor de thuisblijvers is dit boek ook goed nieuws. Het is rijkelijk gedocumenteerd en geïllustreerd. Iedere boom kan worden gevolgd in de tijd door de oude verhalen, soms een schilderij, vaker oude ansichtkaarten, soms een gedicht. Een aanrader voor op de bank of het nachtkastje.
Nooit eerder is er zo uitgebreid geschreven over de 21 beroemdste bomen van Nederland. Dit boek laat de lezer kennis maken met de oudste, levende groene monumenten van ons land. Stuk voor stuk iconen met een immense historie van de relatie tussen mens en boom. Sommige verhalen gaan terug tot de late middeleeuwen. Elke boom met een eigen verhaal. Elke boom een cultuurhistorisch monument.

Joris Jan Hellevoort (1970) doet al meer dan 25 jaar historisch onderzoek. Als boswachter bij Utrechts Landschap schrijft hij columns in regionale bladen. Met zijn eerste boek, over het Waddeneiland Terschelling, won hij in 2017 de Lutineprijs.

Te bestellen via webwinkel of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Soft cover editie.

 
€ 27,50
(Incl. 9% btw)
Bent u donateur of beheerderabonnee?: