cover Joris Hellevoort

Arboreta zijn bomentuinen, dat zijn tuinen waar het echt gaat om de bomen en struiken, niet om andere planten. Ooit waren ze bedoeld voor onderzoek en onderwijs, aangelegd en beheerd volgens taxonomische principes. Tegenwoordig zijn het vooral juwelen van rust: prachtige tuinen om doorheen te wandelen en te genieten. Soms geheimzinnig, soms uitbundig, maar altijd verrassend en speciaal.

Deze gids laat vrijwel alle arboreta in Nederland en Vlaanderen zien (van de Notoarestoen (Notaristuin) tot het Arboretum van Koelelare) met al hun verschillen in opzet en omvang. Ruim veertig arboreta worden in deze gids beschreven; grote, kleine, openbare en privé tuinen. Ook de ontstaansgeschiedenis, de ontwikkeling en de esthetische kant van de bomentuinen komt aan de orde. Daarnaast wordt aandacht besteed aan speciale boomcollecties in parken en landgoederen.

De gids is een ode aan alle bijzondere boomsoorten die de natuur rijk is. En aan al die organisaties, deskundigen en vrijwilligers die de bomentuinen maakten en ervoor zorgen dat ze blijven bestaan. Laat je raken door de magie van een arboretum!

€ 34,50
(Incl. 9% btw)
Bent u donateur of beheerderabonnee?: