Langs monumentale bomen in Utrecht

Twee schitterende wandelingen voeren u langs kades, steegjes en door parken en laten u stil staan bij de prachtige bomen die Dordrecht herbergt. Allerlei leuke weetjes en wetenswaardigheden over deze bomen en hun groeiplaats in stadsmilieu maken dit tot een informatief en handzaam gidsje.

Dordrecht telt volgens het Landelijk Register van Monumentale Bomen 77 monumentale bomen. In dit wandelboekje zijn 44 bijzondere bomen beschreven, waarvan er 19 in dit register staan. Ze voldoen aan verschillende criteria: ze moeten minstens tachtig jaar oud zijn en een goede levensverwachting hebben. Daarnaast moeten ze beeldbepalend zijn, bijzonder dik, oud of hoog, onderdeel van een ontwerp of aangeplant bij een bijzondere gebeurtenis.

De andere bomen zijn van jongere leeftijd met een eigen spannende geschiedenis. Zo zijn ze volgens de allernieuwste methodes geplant of verplant en waarborgen een toekomstige groene leefruimte voor mens en dier.

Bij negen bomen zijn verhalen te beluisteren. Dordtenaren vertellen over de relatie met ‘hun’ boom en een boomverzorger geeft deskundig commentaar. Door de QR-code bij elke boom met een mobiele telefoon te scannen wordt u verwezen naar de link van ‘De Bomen van Dordt’ van Bast De Bomenpodcast in samenwerking met de gemeente Dordrecht en de Bomenstichting.

! Hou er rekening mee dat enkele bomen alleen tijdens openingstijden te bezoeken zijn. Bijvoorbeeld de bomen in de tuin van het Dordrechts Museum en op de begraafplaats Essenhof.

Portokosten € 3,97

€ 0,00
(Incl. 9% btw)