harry

Harry Boeschoten - voorzitter
Harry Boeschoten (1957) is de voorzitter van de Bomenstichting sinds 1 januari 2022. Ook hij is sinds 8 september 2021 lid van het bestuur. Zijn liefde voor bos en natuur werd hem van jongs af aan door zijn vader bijgebracht tijdens de vele wandelingen en werkzaamheden op de Utrechtse Heuvelrug en in het jonge bos achter zijn ouderlijk huis. Dat hij bij Staatsbosbeheer terechtkwam is dus niet zo gek. De afgelopen jaren is Harry programmadirecteur Groene Metropool bij Staatsbosbeheer, waar hij zich richt op het vergroenen van de stedelijke gebieden door het aanleggen van groene netwerken voor mens en natuur.

 

  
 

Ingrid Vos

Ingrid Vos - secretaris
Ingrid Vos (1963) is sind 8 septemer 2021 lid van het bestuur en heeft eind 2021 de functie secretaris op zich genomen. In Wageningen heeft ze de hbo-opleiding voor botanisch analiste gedaan. Daarna werkte ze lange tijd bij een bosbouwonderzoeksinstituut in Zweden, waar ze zich bezig hield met loof- en naaldbomen. Op dit moment werkt Ingrid in Wageningen en coördineert ze kasproeven bij aardappelveredelingsbedrijf Solynta. Ingrid geniet van de natuur, het liefst door te wandelen op klompenpaden of op één van de ‘Trage Tochten’ in het Gelderse Landschap. Als tuinvrijwilliger zet ze zich in voor het herstel van stadstuinen en het vergroten van de biodiversiteit. 

 
 

Jan BorrenklInes Verbeek - juridisch specialist
Ines Verbeek (1968) is sinds 1 juli 2020 bestuurslid van de Bomenstichting. Ze heeft als advocate gewerkt in Den Helder, Hoorn en Alkmaar. Na haar vertrek uit de advocatuur is ze werkzaam als kwaliteitsmanager/bedrijfsjurist naast de zorg voor haar twee kinderen. In 2010 is ze als vrijwilliger betrokken geweest bij het Our Common Future 2.0 project, dat resulteerde in een boek met een duurzame visie op de maatschappij in de toekomst. Tijdens dit project leerde Ines veel over het belang van natuur en van bomen in het bijzonder. Ze zet zich daarom graag in als juriste voor de Bomenstichting. 

 
 

Thijs FikkenThijs Fikken - penningmeester
Thijs Fikken (1993) is sinds 13 december 2021 lid van het bestuur. Als groot fan van de natuur is hij  elk weekend wel ergens wandelend of hardlopend in de Nederlandse bossen te vinden. Van het Drents-Friese Wold tot de Biesbosch. Doordeweeks werkt Thijs bij adviesbureau Ecorys aan ruimtelijke uitdagingen en beleid op het gebied van landbouw, natuur en economie. Thijs hoopt als nieuwe penningmeester vanaf 1 januari 2022 een frisse blik te werpen op de activiteiten van de Bomenstichting. En op die manier zijn steentje bij te dragen aan de instandhouding van de Nederlandse natuur.

 
 
 

Lommerse

Peter Lommerse
Peter Lommerse (1961) is sinds 1 april 2014 bestuurslid van de Bomenstichting. Al op jonge leeftijd genoot hij van de natuur, met name van vogels en bomen. Zijn passie voor de natuur resulteerde er in een middelbare bosbouwopleiding (Hogeschool Van Hall Larenstein). Hij werkte op verschillende (boom)kwekerijen, tot in de Verenigde Staten aan toe. Daarna heeft Peter in diverse functies 15 jaar bij Staatsbosbeheer gewerkt. Na afronding van zijn studie rechten werkte hij als jurist bij de Dienst Landelijk Gebied. Nu is hij in dienst bij Rijkswaterstaat.

 
 

Gerrit JanvanProoijenGerrit-Jan van Prooijen
Gerrit-Jan van Prooijen (1961) volgde een opleiding aan de Rijks Hogere School voor Tuin- en Landschapsinrichting in Boskoop. Vervolgens werkte hij bij de praktijkschool in Arnhem, nu IPC Groene Ruimte. Gerrit-Jan is al jaren docent voor treeworkers en treetechnicians. In 2001 is hij in Arnhem een boomtechnisch adviesbureau begonnen. Hij is bestuurslid sinds 28 april 2015.

 
 

ericrood151016klJorien Dekker
Met een lichte obsessie voor alles wat groeit en bloeit in de prachtige natuur, én interesse in media en taal, is Jorien als communicatieadviseur het liefst werkzaam in een groene organisatie. Na communicatieklussen voor o.a. een dierentuin en IVN, is zij sinds 2014 werkzaam als communicatieadviseur bij Staatsbosbeheer. Ze woont in het bosrijke Bilthoven en geniet met vriend en twee zoontjes dagelijks van de eekhoorntjes en vogels in de tuin. Slechts 9 minuten per trein van Utrecht, waar Jorien graag een concert bezoekt of een stadswandeling maakt. Zij is bestuurslid sinds 16 mei 2022.

 
 

Op het kantoor is werkzaam:

 
 

Ingrid Vos

Christina van de Ven - administratief medewerker
Christina van de Ven (1963) is sinds 1 juli 2022 werkzaam bij de Bomenstichting. Christina heeft gewerkt als secretarieel administratief medewerker. Nadat het bedrijf failliet ging heeft zij verschillende functies in diverse banen vervuld en na deze omzwervingen is ze terecht gekomen bij de Bomenstichting. Hier kan zij haar jarenlange evaring inzetten. Christina houdt van de natuur en alles wat daarin leeft; zij geniet van al het moois op deze aarde.