Vanwege de Lockdown kon de lezing niet plaatsvinden op 17 november 2021. De lezing is verplaatst naar woensdag 30 maart 2022.

Het onderwerp van deze Dierckxlezing is Bomenlanen: over de onlosmakelijke relatie tussen bomen en wegen. Begin 2022 verschijnt het boek met dezelfde titel, een gezamenlijke uitgave van de TU Delft, de Bomenstichting en studio PLACES. Onder redactie van Gerdy Verschuure-Stuip, Lotte Dijkstra, Hanna Hirsch en Gerrit-Jan van Prooijen schrijft een groep experts over de waarden, functies, inrichting en het beheer van bomenlanen.

Tijdens de lezing gaan Gerdy Verschuure-Stuip van de TU Delft en Lotte Dijkstra van studio PLACES in op het belang van bomenlanen. Vanuit een interdisciplinair perspectief zullen zij laten zien dat bomenlanen zoveel meer zijn dan wegen met bomen erlangs, die we in het verleden hebben aangeplant. Het geheel van bomen langs de weg levert ook een bijdrage aan de landschappelijke beleving, de biodiversiteit, het klimaat en de verkeersveiligheid. Juist die koppeling van verschillende waarden laat zien hoezeer bomenlanen onderdeel zijn van het Nederlandse landschap en hoe belangrijk deze waardevolle groenstructuren zijn voor de toekomst.

Datum: woensdag 30 maart, inloop vanaf 19:00 uur, aanvang lezing 19:30 uur, eindtijd lezing 21:30 uur
Locatie: Congres- en vergadercentrum ‘In de Driehoek’, zaal Gertrudiskapel, Willemsplantsoen 1c in Utrecht, vijf minuten lopen vanaf Utrecht Centraal Station
Toegang: gratis
Aanmelden: Het evenement is vol, mocht u op de wachtlijst willen komen dan kan u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van Dierckxlezing.

Dit evenement zal plaatvinden onder voorbehoud van eventuele (nieuwe) coronamaatregelen en restricties. Op de locatie zal er mogelijk een coronacheck gedaan worden, zorg ervoor dat u de QR-code bij u heeft. Er is een maximaal aantal deelnemers, dus vol is vol. Aanmelden is verplicht!