Buxus den bosch herny kuppenIMG 3544kl2Wegens persoonlijke omstandigheden zal niet Wouter Oudemans, maar Henry Kuppen de 23e Dierckxlezing houden. De lezing zal gaan over het brede verhaal rondom bomen in relatie tot de huidige ziektes en aantastingen. In de afgelopen maanden zijn bijna alle buxushaagjes kaalgevreten, maar de grote buxusboom in Den Bosch staat er fier bij. Of kijk naar oude paardenkastanjes die nog steeds de kastanjebloedingsziekte overleven. Zijn oude bomen beter bestand tegen aantastingen en ziektes?

Aan de hand van beeldmateriaal zal Henry Kuppen het ontstaan en verloop van diverse aantastingen toelichten, de expansie van de laatste jaren en de bedreigingen die nog deze kant op komen. Zoals het risico van aantastingen door essenprachtkevers uit Rusland. Naast de oorzaken van de talrijke ziektes/aantastingen worden ook oplossingen aangedragen om bomen weerbaar te maken.

Inleider: Henry Kuppen, directeur Terra Nostra
Datum: woensdag 14 november 2018, aanvang 19.30 uur
Plaats: In de Driehoek, zaal Gertrudiskapel, Willemsplantsoen 1c, 3511 LA Utrecht
Aanmelden vóór 9 november via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De toegang is gratis