Bomenfonds

Sambeeklindekl

In 1991 is het Bomenfonds in het leven geroepen om eigenaren van monumentale bomen tegemoet te komen in de onderhoudskosten. Het Jo Bergackerfonds op naam bij het Prins Bernhard Cultuurfonds, particulieren en bedrijven dragen jaarlijks bij. Met het geld uit het fonds hebben al honderden monumentale bomen opnieuw een toekomst gekregen.

De belangrijkste voorwaarden voor een bijdrage uit het Bomenfonds zijn:

• de boom is opgenomen in het Landelijk Register van Monumentale Bomen;
  • de boom is particulier eigendom;
  • de levensverwachting van de boom bedraagt na het onderhoud nog minimaal tien jaar;
  • de werkzaamheden mogen pas worden uitgevoerd na schriftelijke toezegging van de Bomenstichting.

U kunt het formulier voor het aanvragen van een bijdrage uit het Bomenfonds hieronder downloaden. U kunt vervolgens een print van het formulier maken en ingevuld per e-mail (of per post) aan ons opsturen. Vergeet niet foto's mee te sturen.

PBCF

Bomenstichting
Uiterwaardenstraat 308
1079 DB Amsterdam